Beauty en fashion: haarwerken

Hoi! Mijn naam is Brigitte en mijn blog staat helemaal in het teken van uiterlijke verzorging. Hoewel ik de veertig gepasseerd ben, ben ik nog altijd reuze druk in de rol van kapster en visagiste. Mensen onderschatten nog weleens wat een vlot kapsel en een stralende gezichtshuid voor je kunnen betekenen. Daarom ben ik deze blog begonnen, om anderen tips en inspiratie te geven op het gebied van haar en gezichtsverzorging. Aangezien ik dag in dag uit haren was, kapsels knip, gezichten reinig en onthaar, weet ik precies welke middelen en trucjes het meest geschikt zijn en voor wie. Futloos haar, vet haar, droge huid, geïrriteerde huid: het zijn allemaal lastige problemen die je eenvoudig kunt beperken. Good luck!

Beauty en fashion: haarwerken

Beauty en fashion: haarwerken

20 juli 2017
 Categorieën:
Haar- & huidverzorging, Blog


Haarwerken, waarbij de een meteen aan oude mensen en kaalheid denkt, denkt de ander aan mode en wisselende kapsels. Haarwerken, ook wel pruiken, zijn tegenwoordig niet alleen bedoeld voor de oudere, kalende consument. Nee, tegenwoordig zijn pruiken echte mode-accessoires geworden. Je ziet ze dan ook veel terug op de catwalks en bij de sterren. Zo zien we bijvoorbeeld een Kim Kardashian, Nicki Minaj, Rihanna of Kylie Jenner regelmatig in totaal verschillende kapsels verschijnen. Welke verschillende haarwerken bestaan er en hoe worden ze nu gedragen? Lees verder en kom alles te weten over deze trend.


Verschillende soorten haarwerken 

Er zijn vele verschillende soorten en maten in pruiken te verkrijgen. Niet alleen volledige pruiken worden verstaan onder haarwerken, maar ook verlengstukken zoals extentions en de zogeheten opvulstukken (de toupetjes). Bijna bij elke kapper kun je jouw eigen haar laten verlengen naar de lengte waar je altijd al van gedroomd hebt. Natuurlijk is er verschil in kwaliteit van de pruiken of verlengstukken. Zo heb je synthetisch- en natuurlijk haar. Synthetisch haar blijft minder lang mooi als natuurlijk haar. Natuurlijk haar kun je gewoon behandelen zoals je dat bij jouw eigen haar ook zou doen. Je kunt het dus wassen, knippen, stylen, föhnen en zelfs verven of blonderen. Ideaal voor als je vaker van kapsel wilt veranderen natuurlijk! Hieronder een paar voorbeelden van verschillende haarwerken.


Pruiken: pruiken zijn al duizenden jaren oud. Vroeger droegen mensen al pruiken. Zelfs de mannen waren groot fan. Je kent ze vast wel, de hoge, grijzen, krullende kapsels die we vaak in films of schilderijen terug vinden. Wanneer je een pruik droeg toonde je dat je erg welvarend was. Tegenwoordig worden pruiken gebruikt bij kaalheid door ouderdom of door ziekten. Er zijn vele verschillende kapsels te vinden. Zo kun je kiezen uit standaard modellen of je kunt zelfs een kapsel laten maken geheel naar jouw smaak. Dit kan van zowel synthetisch- als natuurlijk haar zijn. Synthetisch- of natuurlijk haar scheelt in de prijzen. Zo heb je ongeveer vanaf 35 euro een pruik met synthetisch haar, terwijl de pruiken van natuurlijk haar meestal beginnen bij 100 euro. 


Extentions: deze methode wordt vooral vaak gebruikt voor cosmetische redenen. Mensen willen kunnen wisselen van lang naar kort haar en andersom. Maar ook voor mensen die door ziekten dun haar krijgen is dit een uitkomst. Ook hier is er verschil tussen synthetisch- en natuurlijk haar. De verschillende manieren om deze extentions in te zetten zijn; lijmen, met klikspelden of invlechten. 


De toupet: dit is een opvulstuk voor kalend haar. Dit opvulstuk bedekt precies de kale plek op het hoofd. Deze methode wordt vaak gebruikt bij ouderen mannen.  Dit waren een paar verschillende soorten haarwerken. Hopelijk heb je er iets van opgestoken!

Kijk bij Limburg Hair voor een divers aanbod aan haarwerken.

Over ons
Haar en gezichtsverzorging

Hoi! Mijn naam is Brigitte en mijn blog staat helemaal in het teken van uiterlijke verzorging. Hoewel ik de veertig gepasseerd ben, ben ik nog altijd reuze druk in de rol van kapster en visagiste. Mensen onderschatten nog weleens wat een vlot kapsel en een stralende gezichtshuid voor je kunnen betekenen. Daarom ben ik deze blog begonnen, om anderen tips en inspiratie te geven op het gebied van haar en gezichtsverzorging. Aangezien ik dag in dag uit haren was, kapsels knip, gezichten reinig en onthaar, weet ik precies welke middelen en trucjes het meest geschikt zijn en voor wie. Futloos haar, vet haar, droge huid, geïrriteerde huid: het zijn allemaal lastige problemen die je eenvoudig kunt beperken. Good luck!

Zoeken
Archief
Recente artikelen